5 Mayıs 2011 Perşembe

Tugra ve Bryant Park- NYC

NewYork'a yakin mesafede Ithaca koyunde (!) oturdugumuz icin arada kafamiza esince buyuk sehir havasi koklamaya, azicik korna sesi duymaya, kaldirimda hizli hizli yuruyen insanlar gormeye, gokdelen seyretmeye NewYork'a  gidiyoruz. 2 gun once yine Turkiye'den arkadaslarimizin gelmesi vesilesi ile bir NYC ziyareti gerceklestirdik. Otelimiz sans eseri Bryant Park'a yakinmis. Cok duymustum methini, otele yerlesip ilk is solugu Bryant Park'ta aldik.

NYC gibi bir metropolde, o kadar gokdelenin arasinda Central Park ve Bryant Park gibi yerlerin olmasi ne harika. Daha Central Parki tam gormedik gerci ama biz Bryant Parka bayildik. Yemyesil, heryerde cicekler, masalarda yemek yiyen, kitap okuyan insanlar, is cikisi birseyler icmeye gelmis takim elbiseli insanlar, cocuklar icin atli karinca, kucuk bir fiskiyeli havuz..

Tugra'nin favorisi ise 'Bryant Park Reading Room'. Parkin bir bolumune raflar koymuslar, cesit cesit kitaplar. Isteyen gidiyor, alip okuyor. Dusunsenize yemyesil bir parkta, kus seslerinin arasinda kitap okuyorsunuz. Tam ne harika derken, cocuklar icin de bir bolum oldugunu gordum. Tugra gibi kitap kurdu bir cocuk icin NYC gezisi daha guzel hale gelemezdi herhalde. Hem de hepsi gicir gicir, en cok satan cocuk kitaplariydi. Cocuklar icin kucuk masalar, kucuk sandalyeler de koymuslar. Tek kelimeyle bayildik. Acik havada, muhtesem bir atmosferde Tugra ile kitap okuduk. O arada kuslara bakip 'bak kus bak kus' dedi. Cok eglendik.

Medeniyet boyle birsey galiba. Keske bizim Ankaramiz'da, Istanbulumuz'da ve hatta butun sehirlerimizde de boyle yerler olsa. Insanlar kitap okumaya boyle tesvik ediliyor burda iste. Bizim yasadigimiz sehirde, marketlerde cocuk kitaplarinin bagislandigi ve isteyenlerin gidip bedavaya kitap alabildikleri raflar var. Kucuk mucuk dinlemeden butun sehirlerde kutuphaneler, hepsinde turlu turlu cocuk kitaplari var. Nasil ozeniyorum bir bilseniz. Geliriniz dusuk bile olsa kitap okuyabiliyorsunuz. Ne harika...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder