18 Temmuz 2011 Pazartesi

Las Vegas'a cocukla gidilir mi?

Las Vegas tatilini cok onceden planlamistik. Ben internetten arastirmaya baslamistim. Las Vegas gibi 'gunah sehri' denilen yere cocukla gidilir mi diye. Cok da guzel gidilirmis. Iste Las Vegas izlenimleri ve Tugra'nin maceralari..


Las Vegas colun ortasinda yoktan var edilen bir sehir. Vega ispanyolcada vadi anlamina geliyor (tam cevirisi bu olmayabilir, affola). Asil turistik bolgesi Las Vegas bulvari, diger deyisle 'strip' uzerindeki oteller. Vegas'a gelen insanlarin cogu sanilanin aksine kumar oynamaktan ziyade, otelleri gezmeye ve gece hayatina geliyorlar. Cunku hemen hemen her otel bir baska konseptle insa edilmis. Onunde Eyfel Kulesi olan, icinde yururken Paris'te bir aksam ustu sokaklarda geziyormus izlenimi veren Paris oteli: icinde gondol gezisi yapilabilen The Venetian; piramit seklindeki Luxor; eski Roma'da gladyator dovuslerinin yapildigi Colloseum'u olan Ceasers Palace ve daha niceleri...

Gelelim Tugra'nin maceralarina. Tugra Vegas'ta hem sikilmadi hem de magdur olmadi. Magdur olmadi, cunku otel odasinda rahat rahat yemegini yedi, oglen uykusunu uyudu, uyanik oldugu zamanlarda da fildir fildir annesi ile otel gezdi. Tugra'nin favorilerine gelince...Biz strip uzerindeki en eski otel olan Ballys de kaldik. Ballys meshur su gosterisinin yapildigi Bellagio'nun tam karsisi idi ve bizim odamiz Bellagio'nun havuzuna bakiyordu. Dolayisiyla odada oldugumuz sure zarfinda surekli su gosterisini izleyebildik, ki bence buyuk bir nimet. Tugra, "aa su basladi sanki, bakalim" diyordu, bir guzel izliyorduk.

Ballys'in bir diger guzelligi yerinin yani sira, Paris oteli ile icice olmasi idi. Otelin icinden direk Paris'e gecebiliyorduk. Sabahlari orada kahvaltimizi yapip, Bellagio'ya geciyorduk. Cunku otelin lobisinde, atli karinca, donme dolap, baliklarin yuzdugu kucuk bir havuz, papaganlarin oldugu kafesler, yani Tugra'yi neredeyse bir butun gun boyunca oyalayabilecek bir suru sey vardi.

Bir diger eglencemiz, The Mirage'in icindeki yunuslari seyretmek idi. Ben de daha once hic bu kadar yakindan gormemistim, gercekten cok sirinlerdi.

Anlatmadan gecemeyecegim bir diger izlenim de, yaya trafiginin en yogun oldugu isiklarda adamin birinin elinde mikrofon "Seytana uymayin, gunah islemeyin, Isa bizim gunahlarimiz icin oldu" diyerek, gunah sehri denilen yerde Las Vegas'ta insanlari uyarmasi idi. Bodrum'da barlar sokaginda beyaz sakalli amcanin biri "yavrum icki icmeyin, seytana uymayin" diyebilir miydi acaba?

Diyecegim o ki Las Vegas'a cocukla pek tabii gidilebilir. Cocuklari da egleyecek bir suru atraksiyon var. Tabii biraz kendinizden feragat etmeniz gerekiyor. Biz esimle Tugra'nin ogle uykularinda, aksamlari nobetlese disari ciktik, pek fazla beraber vakit geciremedik ama Las Vegas'in da tadini cikardik. Herkese tavsiye edilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder