Eveeet, sonunda altinci hastaligi gecirdik. Dis atesine oylesine benziyor ki, kopek dislerini cikarirken ki ateslenmesinden hicbir farki yoktu. Ayni sekilde 2 gun kesintisiz suren ates, 3. gun hafifledi, sonrasinda da cogunlukla boynu ve yuzunde olmak uzere kirmizi dokuntular cikti. Dokuntuler de birkac gunde sondu, ama dokuntu oldugu sure boyunca huysuzluk ve istahsizlik devam etti. Sonra da bir anda hem istahi hem nesesi yerine geldi.
Bu surecte birseyin farkina vardim. Turkiye'de olsaydik, 30 kere doktorunu arar sorardim. Burada oyle bir imkan yok, istedigin gun istedigin saat doktorla gorusemiyorsun. Ancak randevu alip goturmen gerekiyor. Acil durumlar icin hemen randevu veriyorlar sagolsunlar. Ama Tugra klinige girdigi anda ciyak ciyak bagirmaya basladigi icin, doktora gitmeyi son care olarak kullaniyoruz.
Bu sefer de oyle yaptik, ya distendir, ya da altinci hastaliktir dedik. Altinci hastalikda da yapilan sey ates dusurucu vermek. Tabii her zaman kendi kendine hareket etmek dogru bir secim degil.Ama bu sefer Tugra'nin sadece atesi vardi, ne bir bogaz enfeksiyonu ne bir burun akintisi. O yuzden biz de atesli ve halsiz Tugrisi doktora goturup iyice hirpalamaktansa, goturmeyip ates dusurucu vermeyi tercih ettik.
Internetten bir onceki ateslenmesinde altinci hastaligi enine boyuna arastirmistik zaten. Turkiye'de doktorlarin ateslendi diye cocuga antibiyotik verdigini, sonrasindaki dokuntulari de antibiyotige bir reaksiyon olarak degerlendirdiklerini okumustuk. Burada da antibiyotik en en son care olarak veriliyor. Saglik sistemindeki mantalite cok farkli. Yine de Turkiye'de kendimi cok cok daha guvenli hissediyorum nedense..
Her neyse, diyecegim o ki basarili bir surec yonetimi ile altinci hastaligi atlatmis bulunmaktayiz. Her ne kadar bu Tugris'in yanak hacminin azalmasina mal olmus olsa da, gecti gitti ya ben onu tosun yaparim yine..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder