20 Mayıs 2012 Pazar

Itfaiyeci Tugra

Turkiye'de simdiye kadar bir tane bile itfaiye araci gormeyen ben, koyumuz Ithaca'da her sokaga ciktigimda goruyorum. Zira ABD'de yangin guvenligine ve dolayisiyla itfaiyeye bir hayli onem veriliyor. 20.000 nufuslu Ithaca'da iki adet itfaiye istasyonu bulunuyor. Cocuklara gerek cizgi filmlerle, gerek kitaplarla itfaiyeci olmak ozendiriliyor. Sorsaniz cogu Amerikan erkek cocugu ileride itfaiyeci olmak istedigini soyleyecektir. Bu cabalar sonuc da veriyor ki ABD genelinde insanlar gonullu olarak itfaiyeci oluyorlar. Bunlarin cogunu da ogrenciler olusturuyor.

Okullarin her sene itfaiye istasyonlarina gezileri oluyor. Bundan hareketle minik Tugra bir daha ne zaman itfaiyeci gorur, itfaiye arabasi gorur (mazallah gormesin daha iyi ama) diyerek, arkadasim Leilani ve 4 yasindaki oglu Liam ile birlikte evimizin yakininda bulunan itfaiye istasyonuna gezi duzenledik. Itfaiye istasyonuna gidecegim diye gunler oncesinden heveslenmeye basladi Tugra. Gezi gunu gelip catinca da itfaiye kostumunu giydi ve yola koyulduk.







Gel gor ki itfaiye istasyonuna gelince, hevesin yerini korku aldi. "Gidelim istemiyorum" diye tutturdu Tugra. Yaklasik 15-20 dk boyunca da kucagimdan inmedi. Itfaiye aracina yaklasmak bile istemedi. Itfaiye sefi "Isterseniz size itfaiye araci ile bir tur attirabilirim" dedi. Biz cocuklarin cekingenliginden bunun mumkun olmadigini dusunurken, bir anda "Hadi binelim gezelim" demesinler mi? Guzelce kurulduk itfaiye aracina. Itfaiye sefi "Isterseniz evinizin onunden tur atabiliriz" diyince hemen telefonlara sarilip kocalarimizi aradik Leilani ile ve Serdar'i evin onunden itfaiye araci ile aldik :)


Tugra buyuk ihtimalle hatirlamayacak ama biz hic unutmayacagiz bu tecrubeyi. Ondan ziyade biz Serdarla daha cok eglendik sanki. Kac kisi itfaiye aracina biner, kac kisi evinin onunden itfaiye araci ile alinir ki? Isini gucunu birakip bizimle ilgilenen ve bize bu tecruneyi yasatan itfaiye sefine de tesekkuru bir borc biliriz. Eger siz de ABD'de yasiyorsaniz, randevu alarak cocugunuza (yoksa kendinize mi desem), boyle bir tecrube yasatabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Benim en cok sevdigim yardsale olayi :) gecen yil kutusunda , etiketi ustunde Tommy Hilfiger bir ayakkabiyi $2 a almistim.Fotografi gorunce megasi da varmis dedim :)

    Bunu ogrendigim iyi oldu ileri de isime yarar cunku ben oglumu ev okuluna yollamayi dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ailecek gidin. Belki esin ABD'li oldugu icin gitmistir daha once, ama biz Turkler icin tam bir turistik gezi oldu :)

      Sil
  2. Ne güzel zaman geçirmişsiniz :) Minik itfayeci çok tatlı maşallah :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Evet gercekten cok eglendik. Tesekkur ederiz :)

    YanıtlaSil