27 Ağustos 2013 Salı

Çocukla yaz tatili

Geçen sene yazmaya niyet ettiğim geç kalınmış bir yazı bu. Yaz boyunca çocuklu arkadaşlarımdan yaz tatili için sorular gelmeye başlayınca sonunda yazmaya karar verdim. Gerçi yaz da bitti ama olsun.
 
Açıkcası ben 5 yıldızlı herşey dahil konseptini çocukla tatil için uygun bir seçenek olarak görsem de kendi açımdan çok beğenmiyorum, çok yapay buluyorum. Öncelikle çocuğu olmayan çiftlere naçizane tavsiyem. 5 yıldızlı herşey dahil otellere gitmeyin. Zaten çocuğunuz olunca oraya mahkum olacaksınız. Şöyle el değmemiş mahrumiyet koylara gidin. Öğle yemeğini gözleme ile geçiştirin mesela. Akşamları mezeleri balıkları güzel bir restorana gidin. Ama yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda, yan gel yat, bol turistli ve de animasyonlu otellere gitmeyin. Bak sonra pişman olursunuz.
 
Neyse gelelim asıl mevzuya. Biz geçen sene yine tavsiye üzerine, tam anlamıyla bir çocuk oteli olan, herşeyin çocuklara göre dizayn edildiği Belek'te Ela Quality Resort'a gittik. Avantajları:
 
-Minibarda çocuk için süt, çocuk bornozu, peluş oyuncak ve hatta lazımlığa kadar çocuk için pek çok detayın düşünülmüş olması,
- Bol aktiviteli çocuk klübü,
-Çocukların yiyebileceği yemeklerin konulduğu çocuklar için ayrı bir açık büfe,
-Yetişkinler için hazırlanan açık büfe yemeklerinin de oldukça lezzetli ve bol çeşitli olması.
 
Dezavantajı ise dediğim gibi doğadan uzak yapay bir ortam olması ve de bol miktarda turistin bulunması nedeniyle oradaki çocuklarla anlaşamayan çocuğunuzu mini klübe bırakma imkanınızın pek olmaması. O yüzden turistin bol olduğu Belek, Antalya gibi yerlerde gideceğiniz otelde çocuk klübü olmasına pek aldanmayın.
 
Eğer imkanınız ve paranız varsa Ela Quality Resort'da ve bu tip pek çok otelde bulunan iskeleli göl evlerinde kalmanız şiddetle tavsiye edilir.
 
 
 
Resimde görüldüğü üzere, iskeleli göl evlerinin balkonundan havuza girmek mümkün. Böylece, çocuğunuz odada öğle uykusu uyurken, siz havuzun tadını çıkarabiliyor, odanızın balkonunda keyif yapabiliyorsunuz. Biz iskelesi olmayan havuz manzaralı göl evinde  kalıp kafamızı duvarlara vurmuştuk. Siz etmeyin.
 
Onun dışında bence çocukla ideal tatil anneanne yada babaannenin yazlığında yapılan, akşamları çocuklar uyuduktan sonra fıyılan tatil. Şimdi ilk hedefim annemlere yazlık aldırmak :)
 


2 yorum:

  1. Herşey dahil tatil artık kimseye haz vermiyor emin olun. Butik otelcilik veya villa kiralama en güzeli. Özellikle çocuklu aileler için ideal bir seçim. Herşey dahilin dayattığı lezzeti olmayan yemekleri yemek için savaş vermektense bir çeşit olsun tadı olsun.

    Güzel yazı için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

  2. Kesinlikle. Üstelik herşey dahil oteller çok daha pahalı. İnsan bazı şeyleri tecrübe ederek öğreniyor.

    YanıtlaSil