26 Eylül 2013 Perşembe

Çocuklu bir annenin alışveriş rehberi


Oldum olası alışveriş yapmayı, süslenip püslenmeyi seven bir şahsiyetim. Alışverişi seviyorum dediysem memur bir ailenin çocuğu olduğum, sonunda da dönüp dolaşıp kendim de memur olduğum için İstinye Park’ın VIP mağazalarından alışveriş yaptığım zannedilmesin. Ben çocukluğumda öğrendim indirimleri kollamayı. Annemle Kızılaya gider, binbir pazarlıkla bir şey alırdık. Sonra başka mağazada aynısını görünce beni elimde poşetle kapıda bekletir, kendi girer sorardı fiyatını ucuza almış mı diye. Eskiden ayıp olurdu, yan mağazanın poşeti ile diğer mağazaya girilmezdi. Ankara’da pek pazar kültürü olmadığından, İstanbula her gittiğimizde pazara atardık kendimizi. Dünyayı alırdık görmemiş gibi.

Şimdi anneme çok dua ediyorum. İdmanlı yetiştirmiş beni. Zira çocuklu bir kadınsanız, e bütçeniz de kısıtlı ise alışveriş yapmak sağlam matematik, fayda-maliyet hesabı, optimizasyon kuramı vesaireye hakim olmayı gerektiriyor. Öyle girdiğiniz mağazada ben bunu beğendim diyerek çat diye alamazsınız. Çocuğun kışlık botuydu, gocuğuydu, spor ayakkabısıydı, okul çantasıydı, özel okul taksidiydi derken size alışveriş yapmaya çok kısıtlı bir bütçe kalır.

İşte bu yüzden,
- Herşeyle uyan kıyafet almak temel mottodur. Öyle fuşya elbise aldım, buna uygun ayakkabı, çanta, küpe alayım gibi masraf çıkartıcı alışverişlerden kaçınılır.

- Çocuklu bir kadın kırmızı pantolon alamaz. Onun yerine siyah alır, herşeyle giyer.
- Aynı şekilde kırmızı, mor ayakkabı da alamaz. Ben gaza geldim aldım bir mor ayakkabı ne oldu, senede bir bilemedin iki defa giyiyorum. Onun yerine alaydım bir siyah, lacivert ayakkabı, çanta vs.

- Janjanlı marka çantalara dünya para vermez, verse de pişman olur. Çünkü o çanta, içine emzik, çocuğun su şişesi, dinazoru, bebeği gire çıka hallaç pamuğuna döner. 2 çantamı böyle feda etmiş bulunmaktayım.
Bundan dolayı, hem seviyorum hem sevmiyorum aslında internet alışverişini. Bazen bakıp iştahınızın kabarmasına sebep olabiliyor. Ama bazen de kendinizi frenlemeniz açısından iyi olabiliyor. Kimi zaman girdiğim mağazada denediğim pantolonu içimde biraz bile şüphe olsa, o kadar denedim fena da olmadı diyip alabiliyorum. Ama internet alışverişinde beğendiklerimi sepete atıp atıp, derin bir nefes alıp, saçmalama diyip siteyi kapatabiliyorum. Bu dediğimi bir tek ben mi yapabiliyorum bilmiyorum J

Neyse ki, çoğu zaman Tuğra’ya birşeyler aldığımı zaman kendime almış gibi seviniyorum. Şimdi minik kız gelince de onu süsleyeceğim kendim yerine sanırım. Sağlıklı olalım da gerisi boş..

2 yorum:

  1. ay cok heyecanli insan yeniden hamile kalmak istiyor :) ama ben tamamim iki tane sezaryen sonrasi her ay ayni kabusu yasiyorum acaba hamile miyim diye :/ allah olmayanlara nasip etsin insallah. kiz evlat cok baskaymis ayrica soylemneden edemeyecegim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız evlatla ilgili herkes aynı şeyi söylüyor. Bakalım nasıl olucak minik hanım.

      Sil