15 Nisan 2011 Cuma

Ne kopek disiymis arkadas yahu...

Cok duymustum, kopek disleri en mesakkatli cikan dislerdir, ates yapar, ishal yapar diye ama bu kadarini beklemiyorduk. Bir maraton resmen, cocuk bir mucadele icinde..Mucadelemiz bundan 1 ay once Tugra'nin aniden ishal olmasi ve istahsizlik ile basladi. Once konduramadik, cunku azi disleri yeni cikmisti, kopek dislerinden eser yoktu. Derken 2 gune ishal kesildi, kopek disleri kaparmaya basladi ve hatta uykusuz bir gecenin sonunda biri patladi.

Derken 2 hafta kadar ara verdiler, sagolsunlar. Amma gecen hafta bir yurumeye basladilar ki, kari koca Tugra ile yatar kalkar olduk. Once ateslendi kuzucuk. Ama ne ates, yanina yaklasani yakicak neredeyse. Ates dusurucu veriyoruz, daha ilacin etkisi gecmeden tekrar atesleniyor. Ne uyku, ne istah. Dis bu kadar yapar mi, altinci hastalik mi acaba dedik. Ates her gecen gun azaldi, 3. gunun sonunda da gecti. Ama altinci hastaliktaki gibi kizarikliklar olmadi.

Acaba rahatladik mi derkeeeen, bu sefer de bahar donemi gribine yakalandik. Etrafta coluk cocuk herkes hasta. E dis cikarma doneminde de bagisiklik zayiflayinca, Tugrisin hasta olmasi da kacinilmaz oldu ne yazik ki..Tabi disler ara vermediler. Uygun adim mars mars yurumeye devam. Tugra dogdu dogali onu bu kadar huysuz gormemistim. Yarim saat boyunca- ki o sure zarfinda dislerin yurudugu yorumunu yapiyorum, miz miz, surekli aglamakli, ne yapsak memnun edemiyoruz. Yemek zaten yemiyor. Alnimizdan soguk terler indi her dakika.

Velhasili 1 haftadir kopek disleri ile ugrasiyoruz, bir ciksalar da ailecek rahatlasak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder