5 Ağustos 2011 Cuma

Universal Studios (LA) ve Tugra


Las Vegas'a kadar gidilir de, Los Angeles ziyaret edilmez mi dedik ve Vegas ziyaretimizi LA'de noktaladik. Kisa bir ozet gecicek olursam, acikcasi Santa Monica Beach, Huntington Beach iyi guzel de benim canim ulkemin denizi, dogasi ile boy olcusemez gibime geldi. Onun disinda Beverly Hills'deki evlere ailecek bayildik, ikramiye cikarsa oradan ev almaya karar verdik.

Diger taraftan 2 gunluk LA ziyaretimizin bir gununu Universal Studios'a ayirmistik. Cocukla gitmek icin cok ideal bir yer, cunku her yerde cizgi film karakterleri, cocuklar icin ozel oyun alanlari vs var. Gerci Tugra cok sevmesine ragmen cizgi film karakterlerini sokagin ortasinda kocaman halleriyle gorunce pek hoslanmiyor ve hatta kucagimizdan inmiyor.

Gelelim mekanin en can alici yerine, Studio turuna. Yani filmlerin, dizilerin cekilmekte oldugu mekanin gezisine. Iste cocukla gidilmemesi gereken yer orasiymis, kimse de bizi uyarmadi, ya da uyari vardi biz gormedik. Soyle ki, zaten 1 bucuk saate yakin sira bekledik, sonra kenarlari acik bir otobuse bindik, esprili bir abla bize mikrafonla rehberlik etti, studiolari gezdik, buraya kadar hersey guzel. Sonra 3D gozluklerinizi takin dediler, bir tunele girdik. Tugra'nin odunun dustugu nokta burasi. Zira King Kong ile Dinazor dovusmeye basladi. Ama ne dovusmek. King Kong bizim otobusun uzerinden atliyor, otobus sarsiliyor falan. Benim koca adam olarak odum dustu, garibim Tugra ne yapsin. O kadar etkisinden kurtulamadi ki, sonrasinda anlatip durdu, "Biz tunele dirdik, dinonos deldi, koktum ben".  Bunun gibi baska bir suru atraksiyon da vardi. "Fast and Furious" filminde arabalar nasil patliyor, onu bile gosterdiler sagolsunlar, alevlerin sicagi yuzumuze vurdu.

Demem o ki, LA'de kesinlikle gidilmesi gereken bir yer varsa o da Universal Studios. Ama studyolari cocuksuz gezmeniz siddetle tavsiye edilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder